Zaal Hubertus

www.woonzorg.nl/st_hubertus

hubertus

Programma Zaal Hubertus

Virtuele rondleiding langs heilige huisjes en stroffelstienen

Harlingen kent een brede historie, ook op kerkelijk gebied. In het centrum bevinden zich nog allerlei panden die eens als Godshuis fungeerden, en in het verleden een nieuwe bestemming hebben gekregen. Samen vertellen ze het verhaal van mensen die in hun tijd en op hun manier gehoor wilden geven aan het evangelie in deze havenstad.
Maar dat niet alleen. Het zijn ook de getuigen van de duizenden (!) vluchtelingen die in Harlingen een nieuw thuis vonden, Dopersen, Hugenoten en Joden. Dit waren de mensen aan wie Harlingen zijn welvaart te danken heeft gehad.
Een heel ander verhaal klinkt op uit de stroffelstienen. Deze koperen stoeptegeltjes herinneren met hun inscriptie aan de Harlinger Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden weggevoerd uit Harlingen om nooit weer terug te keren.
Om 15.00 en 16.00 uur verzorgt mevrouw Gerry Kuijper een virtuele rondwandeling in de zaal van St. Hubertus.